Beleef de Bergen

      Stuur jezelf op avontuur

Home > Wie is Trailz

De mens achter Trailz

Als je mij vraagt waar krijg je energie van, dan is het antwoord zonder twijfel: "Buiten bezig zijn". Hiken, duiken, skiën, motorrijden, fietsen, wandelen met de hond, lekker losgaan in een klimbos, meedoen aan een cavemanrun. Mezelf uitdagen en tegelijkertijd ontspannen. Als kind was ik al dol op buitenspelen. En mijn grootste hobby was de scouting; die heeft mijn hart gestolen toen ik acht jaar was. Op jeugdfoto's zie ik nog die grote lach en dan voel ik weer het plezier van het maken van een vuurtje, met touw een toren pionieren of op hike gaan. Zet mij midden in de natuur met een rugzak en ik ben de gelukkigste mens ter wereld. 

De liefde voor het wandelen in de bergen is ontstaan tijdens de jaarlijkse kampeervakanties met mijn ouders. Wakker worden met uitzicht op de bergen, dagrugzak vullen, wandelschoenen aan en op pad. Lunchen zittend op een almwei, genietend van de zon en het geluid van de koeienbellen. Met aan het eind van de dag een heerlijke finale op een terras of bij een ijscokar.


Inmiddels ben ik heel wat voetstappen en ruim 35 jaar verder. Maar die beleving van de bergen ben ik niet vergeten. Sterker nog, toen is het zaadje geplant waar Trailz nu uit geboren is.  


Het ontstaan van Trailz

In 2020 organiseerde ik voor een klein groepje de eerste meerdaagse huttentocht in Oostenrijk. Tijdens het lopen zeiden we al tegen elkaar dat dit echt voor herhaling vatbaar was. De verhalen en foto's maakten anderen enthousiast en al snel ging ik aan de slag met een nieuwe route. Die was wederom een groot succes. M'n medereizigers zagen hoeveel plezier ik had in het maken van de tocht en hoe ik hun kon laten meegenieten. Hier moest ik meer mee doen. Ik trok de stoute schoenen aan en niet veel later zag Trailz het levenslicht. 


Mijn achtergrond

Ik ben geboren en getogen in het Limburgse Brunssum. Op een steenworp afstand van de Brunssummerheide en het Limburgse heuvelland is het wandelen in de natuur mij met de paplepel ingegoten. Na mijn middelbare school periode ben ik gaan wonen en studeren in Eindhoven. Tijdens de studententijd stond het outdoor even op een wat lager pitje, maar toen ik na m'n studie weer terugkeerde naar het zuiden pakte ik de draad snel weer op. Naast m'n kantoorbaan was ik een aantal jaren soldaat bij de Nationale Reserve; op een andere manier buiten bezig zijn. In de vrije tijd die restte ging/ga ik graag motorrijden, duiken, fietsen en wandelen. Sinds twee jaar ben ik vrijwilliger in het duikteam van de Brandweer Zuid-Limburg. 


E-mailen
Bellen
Info